Mobilvideo når der er langt hjem.

Når du er på farten og skal skyde video med din mobiltelefon, så er her 3 gode tips til at det at få det til at lykkes uden de store problemer. Man siger at god planlægning er det halve arbejde, og det er ikke helt løgn. Hvis du har forberedt dig ordentlig, og taget dig disse 3 vigtige forholdsregler, så er der en ret god chance for at du vil komme glad hjem, og med en ordentlig portion videofrekvenser i kassen.

Du skal sørge for følgende:

  1.   Der skal være plads på din mobiltelefon til at optage video
  2. Din mobiltelefon må ikke løbe tør for strøm
  3. Undgå at blive afbrudt i optagelserne

 

Der skal være plads på din mobiltelefon til at optage video

Det er så ærgerligt at løbe tør for plads, hvis man er i fuld gang med at filme. Så check pladsen på mobilen inden du futter ud og filmer i det ganske land, og flyt dine billeder og videoer over på en ekstern harddisk, eller hvor du gemmer dine ting. Hvis du har en Android, kan du købe et hukommelseskort og sætte i mobilen, det giver et kæmpe ekstra potentiale af ekstra lagerplads. Man kan også smide optagelserne op på Dropbox. Har man en iPhone er muligheden at købe en adapter (Lightning til SD-kortkameralæser) eller et USB stik (iKlips), eller også kan man købe et iCloud abonnement. Men lige meget hvad, er det meget vigtigt at have styr på det INDEN du står i problemstillingen – så få styr på skidtet inden du futter ud ad døren.

Din mobiltelefon må ikke løbe tør for strøm

Når du går hjemmefra, så sørg for at din telefon er ladet maksimalt op inden. Du skal også altid medbringe din oplader, da du kan falde over et sted hvor du lige kan få opladt din afladede telefon – fx hvis du tager en kop kaffe på en café. Det ultimative er hvis du køber en Powerbank, og medbringer den fuldt opladet. Så er du helt sikker på, at det ikke er det der skal spænde ben for dine videoplaner.

Undgå at blive afbrudt i optagelserne

En af de få bagdele der er ved at filme med sin mobiltelefon, det er at det er din telefon!! Dvs at man bruger den til at ringe, og gå på nettet med. Du skal vide at hvis en person ringer til dig, imens at du er ved at optage dit livs vigtigste scene – ja så stopper den med at optage. Dvs at din fede optagelse bliver afbrudt og måske ødelagt, forstået på den måde at det du filmer efter telefonen ringer – ja det bliver cuttet fra, da optagelsen ganske enkelt stopper. Men det er der råd for – du skal sætte din telefon på flytilstand HVER GANG DU FILMER. Så er du fri for den ærgrelse der er ved at blive afbrudt i et godt videoflow.

 

Så sørg for at lave det halve arbejde hjemmefra – vær godt forberedt!

Rigtig god fornøjelse.

 

/Katrine